Indlæg

Ganske mange af os går rundt med mindre skavanker under forfoden, i ankel, knæ, hofte og muskler, som stammer fra en skæv bagfod.
Dette kan oftest afhjælpes ved et indlæg.
Flere vil med tiden udvikle slidgigt og smerter, hvis der ikke aflastes for dette.

Der er selvfølgelig et hav af andre grunde til gener, men det vil vise sig under den ledtest og ganganalyse, der altid foretages for indlægget laves.
Er der mere komplicerede fejlstillinger, henvises du til enten røntgen eller ortopædkirurg for nærmere udredning, inden indlægget laves.

 

Dynamiske indlæg.

Dynamic feet

Især sportstsudøvere og mennesker med megen mobilitet i arbejdet, vil være godt afhjulpne ved en speciel type dynamiske indlæg, der følger og støtter fodens og underbenets bevægelser.

Indlægget er meget "tyndt" og består af en kerne, der kan formes under opvarmning. Det er defor muligt at tilpasse de fleste sko, der har en udtagelig sål fra starten.

Flere gener i skinnebenet (betændelse) og læggen (tilsyring og dårligt venekredsløb) samt achillessene og senen under foden, vil meget hurtigt reagere på denne behandling.

Indlæg laves individuelt og kun til et par sko, da det er vigtigt, der ikke sker forskydninger i den tilsigtede placering af støttepunkter på indlægget.

Der skal være god plads til foden i skoen, da indlægget vil fylde lidt.